0

Greywacke ‘Wild Fermented’ Sauvignon Blanc 2019 – Marlborough Nieuw-Zeeland (made by K. Judd) - 375 ml   

elegant, geconcentreerd smaakpalet met een prachtige mineraliteit ; verrukkelijke en langdurige afdronk

normale prijs : € 12,50 NU TIJDELIJK SUPER-PROMO : € 10,90 - 375 ml

 

El Esteco ‘Old Vine’ Cabernet Sauvignon 2019 - CafayateArgentina (in luxury box of 6) - 75 cl                                   
intense, donkerrode wijn met een mooi evenwicht tussen rijp rood fruit en kruidigheid ; Klasse !

normale prijs : € 17,50 NU TIJDELIJK SUPER-PROMO : € 16,50 - 75 cl

 

Korta Reserva de Familia 2017 - Curico Chili                                                                                                           
heerlijke blend van 49% Petit Verdot, 19% Carmenere, 14% Cabernet Franc en 18% Syrah ; Top !

normale prijs : € 18,50 NU TIJDELIJK SUPER-PROMO : € 17,50 - 75 cl

 

Enrique Mendoza ‘Santa Rosa Reserva’ 2016 – AlicanteEspaña (in wooden case of 6) - 75 cl                                   
De Keizer van Alicante maakt een blend van 35 % Cabernet Sauvignon, 35 % Monastrell, 15 % Shiraz en 15 % Merlot

normale prijs : € 27,90 NU TIJDELIJK SUPER-PROMO : € 25,00 - 75 cl

 

El Reventon LA REINA 2022 – Valle Del Alberche / Sierra de Gredos España - 75 cl
unieke en zeer exclusieve 100 % Garnacha ; prestige-project van Adrianna Catena en Alejandro Virgil (Argentina)

€ 28,50 - 75 cl

La Reina 

 

El Reventon

La Reina 2022

Tijdens een eerste bezoek aan Gredos, zo'n 15 jaar geleden, werd ALEJANDRO VIGIL gefascineerd door het landschap, de bodem en de profielen van de Garnacha in de regio. Terug in Mendoza ontmoette Alejandro ADRIANNA CATENA, zijn partner in El Enemigo Wines. Tijdens een wandeling door de wijngaarden stelde hij haar voor om wijn te gaan maken in Spanje, op 1500 meter boven zeeniveau. Adrianna woonde destijds in Madrid waar ze Dani Landi ontmoette ; ze werd verliefd op de plek – de gigantische, verspreide rotsen en oude, knoestige wijnstokken, en zo ontstond het idee om een onderneming in de regio te starten. De zoektocht naar een bijzondere plek die ook kon voldoen aan de behoeften van een klein, nieuw project bleek niet eenvoudig...

El Reventón was precies wat ze zochten. Hoog in de berghelling, op 950 meter boven zeeniveau, werd de wijngaard tussen 1943 en 1945 aangeplant op een steile helling op het zuidoosten. De bodem – een uitloper van leisteen en kwarts – is relatief zeldzaam in een regio die voornamelijk bestaat uit zandgronden die verweerd zijn door graniet. Zo begon dit grote avontuur. Een passieproject geworteld in de liefde voor de regio en de overtuiging dat dit misschien wel de enige warme regio is waar we – dankzij de hoge ligging, de goed doorlatende gronden en de oude Garnacha-wijnstokken – wijnen kunnen maken met een profiel dat vergelijkbaar is met Bourgogne.

LA REINA 2022 is 100% Garnacha: dit is een wijn van zuiverheid en terroirexpressie, zonder enig eikenhout. Hij werd zeer vroeg geoogst om een matige rijpheid en slechts 13% alcohol te bereiken, terwijl de frisheid en zuurgraad zeer goed behouden bleven. Hij heeft een heldere en zuivere robijnrode kleur en is sappig, gevarieerd, primair, behoorlijk geparfumeerd en bloemig, met tonen van kruiden. Hij is gemakkelijk drinkbaar, met een medium body en fijne tannines met wat grip. Het is lekker, fris en licht van structuur”.

 

 

De gerenommeerde Argentijnse wijnmaker Alejandro Vigil behaalde zijn eerste oogst uit het project dat hij samen met Adrianna Catena op het oude continent ontwikkelt. 
De professionele uitdagingen voor Alejandro Vigil houden niet op. In een jaar waarin zijn projecten meerdere internationale prijzen hebben ontvangen -zijn eigen wijnmakerij stond in de top 10 van de wereld in de World's Best Vineyards , werd hij door The Drinks Business en de Gran Enemigo gekozen tot de 100 beste wijnmakers ter wereld Single Vineyard Gualtallary 2019 behaalde 100 Suckling-punten , naast andere erkenningen voegde de wijnmaker het marktdebuut toe van zijn Spaanse wijnen, La Reina, uit de Sierra de Gredos , in San Juan de la Nava, ongeveer 150 kilometer van Madrid.
De “ Messi van de wijn ” behaalde in 2022 de eerste oogst van een Garnacha uit de Alberche-vallei , een typisch Spaanse variëteit, na een aantal jaren de regio te hebben bezocht en daar de wijnen te hebben geleerd en geproefd. “Dit is een project dat al ruim zeven jaar loopt, waarbij ik lange tijd de Sierra de Gredos heb bezocht. 
Zoals hij tegen Los Andes vertelde , was de zakenman ook al heel lang van plan een wijngaard te kopen, maar “het is behoorlijk ingewikkeld om aan land te komen ”, aangezien er alleen de mogelijkheid is om een ​​bestaande oogst te kopen. Zo werkte hij samen met Adrianna Catena (met wie hij ook eigenaar is van Bodega Aleanna, producer van de beroemde labels El Enemigo en Gran Enemigo) en met de Ier Gearóid Lane om de landgoederen te vinden die La Reina tot leven brengen.
“We hebben een paar flessen gemaakt en dit is de eerste vintage die we hebben gemaakt. Maar het idee is eigenlijk dat we uiteindelijk tussen de vijf en zeven wijnen zullen hebben”, aldus de wijnmaker.
Zoals de wijnmaker zei, is La Reina slechts de eerste van de stappen die hij op Spaanse bodem wil zetten. Voor het tweede jaar hebben ze al het idee om met hun eigen wijnhuis “iets heel bescheidens en kleins” te produceren, onder de naam El Reventón , zoals te lezen is op de etiketten die al op de markt zijn. Het zal een capaciteit hebben van ongeveer 150.000 liter.
Omdat het een gebied is waar bouwen verboden is, heeft de nieuwe wijnmakerij geen grotere investering nodig dan de aankoop van de wijngaard en enkele kleine reparaties. De structuur zal op hetzelfde terrein worden gebouwd, op een basis die al bestond. “ We hebben een oude schuur gevonden die al in elkaar stond en waar amforen stonden, dus daar zijn we mee bezig. Wat we hebben gedaan is het dak veranderen, omdat ze dat nodig hebben om daar wijn te kunnen maken.” vooruitgang.
In totaal hebben Vigil, Catena en Lane drie wijngaarden van gemiddeld bijna tien hectare : één van iets meer dan zes hectare en andere van elk anderhalve hectare. In al deze wijnen is Grenache de belangrijkste druif , ook wel bekend als “de pinot noir van de warme streken”.
Deze eerste wijn komt precies uit de eerste van de wijngaarden, “van 6,2 hectare met granieten grond op 820-860 m”, zoals beschreven op het achteretiket van La Reina, en de productie ervan bedraagt ​​12.000 flessen, met de bedoeling dat te verdubbelen.

€ 28,50 (75 cl)

Vinam Quality Wines :